cover pic

Monday, April 11, 2011

LIFE JOURNAL #77 : I'M SORRY (KELIRU)


Hari nie smua ok je.. I managed to finish all the chores petang tadi lepas habis main bola.. Tengahari tadi plak hujan.. Nyaman jer kalo tidoq..  tapi aku dok layan tetamu2 yg bertandang ke rumah.. member2 weekdays aku lah sapa lagik.... Biasa, sbab tiap weeksdays diorang datang umah.. takda lah sunyi sangat... tapi bila nak tido pun dok terpekik2, terlolong2 goreng gitar sampai kluaq sora kepit buat aku takleh tido tu hampeh jugak..  haha

But just now i feel bad. U know how its feels like to be lonely.. Tryin to talk with someone and when u had a chance u'll feel happy. Seriously I am happy until i said something wrong. I was trying to crack some jokes but its not really works nicely. Yeah.. Aku pun bukan reti nak joking2 pun.. cuba2 nasib aje.. Al-maklumlah.. jadi part-time stalker ni xda masa nak gurau2 or chat2 ngan sesapa kan.. So, tadi aku rasa bersalah lah jugak.. I dun really mean pun to said so but then things happened kan.. so i ask for apologise kat dia.. and i mean it.. i do mean it! 

Kadang2 aku rasa heran.. camna nak treat kawan dgn baik... kalo kita ckap lebih takut dia rasa annoyed plak.. kalo aku layan kurang dia ckap mcm tak sudi plak, kalo tak layan sangat kadang kata aku sombong plak... ada yg suggest suruh aku buat rilek je ngan org mcm tu... itu org lain kata tapi yg tangung aku jugak.. tak pasal2 kang diorang bagitau org lain aku nie kerek, sombong tak pun makcik2 nyeww ayat iaitu KEKWAT... haha.. I'm tryin' n tryin' my best to be a good friends. But there's just sometimes yg kita tak rasa kita dapat puaskan apa yg org nak.. I feels bad about it. As for me, when I'm feeling bad, sad, unhappy or whatever feeling it is,  I'll find my guitar or keyboard.. I'll  find some chords for the song.. play em' n sing it.. jiwang ke emo ke ganas ke teruk ke aku tak kisah pun.. at least aku reti layan perasaan org, paham perasaan org and most important is aku CUBA faham perasaan org lain.. better than mcm org lain ckap.. kalo happy dia xkenal tapi bila sedih baru mencari sapa2 yg patut.. mesti ada ayat ni keluar..

"Eleh ko ingat ko bagus sangat ke? Aku tak mati lah wei kalo aku tak cari ko, chat ngan ko ke? tanya kabar ko ke? Banyak lagi org lain aku bleh cari..."

Wow. Ok. Sib baik aku tak berapa panas baran mcm dulu lagi.. skit2 carut maki hamun bagai.. tangan laju je nak hayun2 bagai bila geram.. Syukurlah skrg aku dah baik hati. I mean sangat2 baik hati.. (xpa sesekali puji diri hehe..) Kalo tak pun, ayat pedas camnie kot..

"Ko ada ke takda ke, aku peduli apa? Ko wujud ke tak wujud ke org tak tau pun.. untung kalo ada org kisah.. "

Yang ni baik jgn gangu lah.. xkenal pun xpa.. sxda lah tambah dosa dok mencarut mcm dia buat tu.. ure dia berkawan ada agenda..  Apapun, aku nak minta maaf kalo aku ni ada buat salah dan silap(memang ada pun) ngan sesapa yg aku tak terperasan... or saja2 buat tak perasan.. maklumlah, dunia cyber ni lain skit.. tangan yg mainkan semua perasaan tu.. tangan laju je menaip button keyboard... 

UNTUK YG BERKENAAN : SYA TAK PENAH ADA NIAT NAK LUKAKAN HATI SAPA2.. SYA HANYA CUBA NASIB TUK BERGURAU2.. SO HARAP AWAK TAK MARAH LAGI. SYA BTUL2 MINTA MAAF. SAYA TAK KISAH LAGI DAH DIPULAUKAN.. DAH BIASA DAH PUN.. WITH THAT STILL I WANNA SAY SORRY TO YOU AND I MEAN IT. 




Not so good day huh?