cover pic

Thursday, April 28, 2011

SPECIAL POST : ADVANCE BEFDAY WISH (DONE MY PART)



























JUST WANNA WISH U A HAPPY BEFDAY.
MAY ALL YOU WISH COME TRUE.
ALL THE BEST!
MUCH LOVE!
HUGS N KISSES!





missing peoples!

Saturday, April 23, 2011

LIFE JOURNAL #81 : ALONG BUKIT BERUNTUNG (ABG BESAR)

 


first pasal dramaking tu.. alahai...
perlu ke dah besar panjang nak kene bagi ceramah bagai??
aku serious malas nak fikir
sbab asal ada masalah aje.. aku jadi suspek utama
mcm haram aku ambil tahu..
dari dulu aku tak penah pun ada hal ngan budak tu
xda faedah layan.. bunyik je tu lebih
sampai masa menlentok liuk lah tu
BIASA SUDA BAHHHH!!! 
**ah.. busan


Fakta yg perlu diambil perhatian sebelum menjadi 
Si Paku Dulang Paku Serpih yg berjaya.
(walaupun x penting)

Pertama : SENTAP! RENTAP! MANTAP!
sentap katanya??? tapi kalo ingat balik
sapa yg kuat sentap?? Sapa eh?? sape??
jgn tau menuding jari kalo diri tu ((2x5) x kuasa dua x kuasa kuda)
mcm org datang bulan saja kerjanya
**xyah nak panas lah..
aku tanya kat dinding tu bukan tujukan tuk LU aka. anonymous 


Kedua : SIAPAKAH NAMA SI DIA?? (anonymous)
And as that 'budak budiman' tu kata..
"as there's no name mentioned kan"
so serius nak tanya,
ada ke nama si X bin/bte si Y dipaparkan dalam blogpost aku??
**jap.. jap... aku nak buat last blogpost.. nak pastikan ade ke tak...
kalo takda buat apa nak terasa??
ada ke nama2 'tak penting' dalam post tu???

**Suggestion for best answers :
A) NO                B) NO
C) NO                D) NO
(no option eh?)
 (1 fakta penting yg berguna : menipulah mcmana skalipun, 
tapi kita takkan pernah boleh tipu diri sendiri )


Ketiga: BAHASA KEBANGSAAN & PERANTARAAN

SAYA BANGGA SAYA ANAK MALAYSIA!!!
(eleh.. cakap pun mcm budak baru belajar merangkak.. sudaa)
aku tau bahasa kat Malaysia ni yg basically
org guna cuma Bahasa Malaysia dan Bahasa English
sejak dari dulu lagi org dah tau pun
so aku kadang kesian ngan org2 yg diberi kepintaran nie
berbahasa sekunder tapi hanya untuk ayat2 mencarut sahaja
reti berbahasa omputih tapi salah timing nak guna
they're not-so-gifted pun bila buat mcm tu
bila dibandingkan dengan kanak2 kurang upaya
**biasanya bahasa2 tu Along2 Bukit Beruntung aje yg pakai
yelah supaya nampak mcm abg besar gitu kan
**muntah spagetti awal pagi tadi..


Keempat : SAPA MAKAN SOS CILI TAKKAN RASA SOS TOMATO.
aiyoo... rasanya yg ni takyah nak ceramah panjang lebar lah kan
"Lu sendiri buat lu sendiri mau ingat lah" kata Abg Besar kepada Adik Kecik.
(dialog diambil dari petikan filem Along Bukit Beruntung 2 : Ada aku kesah?)
(ayat yg donut2 dan mak2 biasa guna)
eleh.. pura2 terkejut baru tau lah tu
sudaaaa!!!

dalam dunia berblog nie walaupun xda nama yg kene mention kat situ tapi bagi sapa2 yg tau isi blog tu apa.. pastu emosi yg ditujukan pula tepat pada org yg sama... pergh.. jgn kata tak emosi lah beb... sure korang pun reti panas.. buktinya?? Ada yg panas tak pasal2 walaupun fakta yg dia sendiri kata bahawa xda nama pun kena mention kan... kan3..
tapi kita tetap simpan niat tuk org tu baca kan.. so itu kira mcm agenda tersembunyi lah sbab dah tau kan target yg mana satu.. peratusan untuk target tu baca akan sentiasa tinggi sbab dia tau org tu slalu buka blog dia tuk tengok blogpost update..
Kalo takat berbahas kat blog and kata "well this blog is mine so i can post whatever shait dat i want in it..". Come on lah... budak2 aje lah yg guna ayat2 mcm tu.. sama lah mcm budak2 skolah menengah yg slalu ckap2 belakang ngan member2 yg diorang tak suka. 
owh suka main tikam2 belakang ka????

TAK MATI PUN UNTUK SEKADAR AMBIL TAHU
JGN BILA X PERLU SAJA BUAT TAK TAHU
TAPI BILA NAK.. HEMPEDU PUN RASA MADU
SAJA NAK KONGSI BUKAN NAK BUAT SAPA2 MALU
SORRY.. GUA XDA SEDARA-MARA NGAN ALONG...
Btw, dengar kata nanti ada tour kat KK... 
rasa2nya nak jengok kot.. kasi EXTRA happening event tu..
abg besar turun padang tuuu~~~


lelah jugak layan budak kecik eh... semputt~~~ 



Friday, April 22, 2011

LIFE JOURNAL #80 : PERSETAN! (SG)


 hidup ni memang sedap
dan skrg aku nampak
dia cakap je smua selamba
rilek je konon... chill aje
nampak je tough semangat budak tu
tapi dia lansung tak pikir apa yg dia buat sesekali kekadang
dia tu ckap je mcm tak kisah
tapi bila perlu dia cari lah tu
ckap sikit dia terasa... drama sangat
bajet raih simpati.. biasa lah.. tapi bila perlu aje tu
aku bersyukur sangat sbab aku tak mcm dia
syukur.. syukur.. syukur
ko terasa??
aku ngan slamba ckap

"buat rilek aje.. xyah susah2 nak pikir ... hidup tak lama beb.."

sorry lah der.. aku tak anti kat ko
tapi perangai ko tu buat aku naik muak dan geram
xreti menghargai org lain.. usaha org lain
lagipun ko bukan sapa2 kat aku
xyah nak highlight sangat rasanya
ubah sikap tu.. 
jgn suka xambil endah kat org yg banyak ambil tahu kat ko..
jgn susah aje baru carik...



**hati happy berbunga2**
**persetan org bermuka2**





Reminder!
(xda kene mengena ngan org2 yg disayang... ini untuk Dramaking aje..)



geram aje nie.. layan karok lagi baik..


Thursday, April 21, 2011

LIFE JOURNAL #79 : AKU PAHAM (KARMA)


 Dulu kau tak begitu...
Tak segarang itu...
Kau lebih memahami...
Tapi kebelakangan ini kau tak seperti dulu..
Kau kata A, aku faham...
Kau kata B, aku faham...
Sehingga kau kata Z, aku tetap faham..
Kau kata lah semuanya, aku cuba tuk faham..
Tak kira berapa lama, aku tunggu...
Tak kira berapa lama, aku tetap bersabar...

Semalam aku gembira dapat sms dari kau...
Sangat2 gembira...
Betapa hati aku gembira kau takkan tau..
Tapi rupanya aku silap...
Itu bukan untuk bertanyakan kabar aku....
Dan skrg aku harus merawat hati..
Luka dihati yang tak siapapun tahu..
Dan rasanya lepas nie aku tak perlulah ganggu kau lagi..
Aku tahu itu yang kau harap dari aku...
Kau tak cakap tapi jelas aku merasakannya...
Takda niat aku membenci, tidak sedikit pun...
Tapi sekarang aku sedar diri...
Aku tetap syangkan kau..
Mesti kau xmau melihat aku lagi..
Apa-apa pun, thanks for everything..






Skrg aku percaya dengan karma 





JRP

Thursday, April 14, 2011

LIFE JOURNAL #78 : YAYYY.. DAH SAMPAI~~~

Actualy takda apa sangat pun.. 
Just nak upload gambar baju jersi Malaysia idaman kalbu nie..
2 hari lepas sampai.. siap delivery sampai depan pintu lagik..
aku order ngan member nie ----> Crazee Bone


 Ni jersi paling latest tuk HOME..
Alaa.. jersi murah aje.. tapi kualiti sangat2 boleh mengugat yg original...
tak caya cube beli tengok..
(Muka org kuat keje sampai kurang tido.. mata panda sangat..)

 Yg ni aku tak faham.. 
Kata nak tunjuk baju tapi mcm promote pencuci muka pun ada...
(psssttt... jgn tertipu, kulit licin tu edit je tu.. huahahaha)


 Lagi satu iklan tuk promote pencuci muka..
wakakakakak~~~

Yang color biru ni adalah jersi Malaysia untuk AWAY..
First dapat aje trus pakai tuk bergambar2...
Sbab keesokan harinya nak pakai trus main futsal...
saja nak tunjuk2...
(eksen nyewww~~~ muahahaha)

 Muka happy jelas kelihatan... 
tak caya sudah.. 
sangat2 happy ok...





 sesekali buat diri happy xda salahnya..

Monday, April 11, 2011

LIFE JOURNAL #77 : I'M SORRY (KELIRU)


Hari nie smua ok je.. I managed to finish all the chores petang tadi lepas habis main bola.. Tengahari tadi plak hujan.. Nyaman jer kalo tidoq..  tapi aku dok layan tetamu2 yg bertandang ke rumah.. member2 weekdays aku lah sapa lagik.... Biasa, sbab tiap weeksdays diorang datang umah.. takda lah sunyi sangat... tapi bila nak tido pun dok terpekik2, terlolong2 goreng gitar sampai kluaq sora kepit buat aku takleh tido tu hampeh jugak..  haha

But just now i feel bad. U know how its feels like to be lonely.. Tryin to talk with someone and when u had a chance u'll feel happy. Seriously I am happy until i said something wrong. I was trying to crack some jokes but its not really works nicely. Yeah.. Aku pun bukan reti nak joking2 pun.. cuba2 nasib aje.. Al-maklumlah.. jadi part-time stalker ni xda masa nak gurau2 or chat2 ngan sesapa kan.. So, tadi aku rasa bersalah lah jugak.. I dun really mean pun to said so but then things happened kan.. so i ask for apologise kat dia.. and i mean it.. i do mean it! 

Kadang2 aku rasa heran.. camna nak treat kawan dgn baik... kalo kita ckap lebih takut dia rasa annoyed plak.. kalo aku layan kurang dia ckap mcm tak sudi plak, kalo tak layan sangat kadang kata aku sombong plak... ada yg suggest suruh aku buat rilek je ngan org mcm tu... itu org lain kata tapi yg tangung aku jugak.. tak pasal2 kang diorang bagitau org lain aku nie kerek, sombong tak pun makcik2 nyeww ayat iaitu KEKWAT... haha.. I'm tryin' n tryin' my best to be a good friends. But there's just sometimes yg kita tak rasa kita dapat puaskan apa yg org nak.. I feels bad about it. As for me, when I'm feeling bad, sad, unhappy or whatever feeling it is,  I'll find my guitar or keyboard.. I'll  find some chords for the song.. play em' n sing it.. jiwang ke emo ke ganas ke teruk ke aku tak kisah pun.. at least aku reti layan perasaan org, paham perasaan org and most important is aku CUBA faham perasaan org lain.. better than mcm org lain ckap.. kalo happy dia xkenal tapi bila sedih baru mencari sapa2 yg patut.. mesti ada ayat ni keluar..

"Eleh ko ingat ko bagus sangat ke? Aku tak mati lah wei kalo aku tak cari ko, chat ngan ko ke? tanya kabar ko ke? Banyak lagi org lain aku bleh cari..."

Wow. Ok. Sib baik aku tak berapa panas baran mcm dulu lagi.. skit2 carut maki hamun bagai.. tangan laju je nak hayun2 bagai bila geram.. Syukurlah skrg aku dah baik hati. I mean sangat2 baik hati.. (xpa sesekali puji diri hehe..) Kalo tak pun, ayat pedas camnie kot..

"Ko ada ke takda ke, aku peduli apa? Ko wujud ke tak wujud ke org tak tau pun.. untung kalo ada org kisah.. "

Yang ni baik jgn gangu lah.. xkenal pun xpa.. sxda lah tambah dosa dok mencarut mcm dia buat tu.. ure dia berkawan ada agenda..  Apapun, aku nak minta maaf kalo aku ni ada buat salah dan silap(memang ada pun) ngan sesapa yg aku tak terperasan... or saja2 buat tak perasan.. maklumlah, dunia cyber ni lain skit.. tangan yg mainkan semua perasaan tu.. tangan laju je menaip button keyboard... 

UNTUK YG BERKENAAN : SYA TAK PENAH ADA NIAT NAK LUKAKAN HATI SAPA2.. SYA HANYA CUBA NASIB TUK BERGURAU2.. SO HARAP AWAK TAK MARAH LAGI. SYA BTUL2 MINTA MAAF. SAYA TAK KISAH LAGI DAH DIPULAUKAN.. DAH BIASA DAH PUN.. WITH THAT STILL I WANNA SAY SORRY TO YOU AND I MEAN IT. 




Not so good day huh?

Thursday, April 7, 2011

LIFE JOURNAL #78 : HAPPY & UNHAPPY STORIES!!!


Post kali ni tanak banyak ckap lah.. nak straight to da point saja... tuk bulan nie punya plan banyak yg tak menjadi but then its ok.. nothing to be sad about since like its always will happened like dat kan.. we dont always get what we want... JR cuma mampu merancang dan jarang memikirkan perkara2 yg takda kaitan... menjadi ok.. tak jadi.. sedih.. muahahaha~~ bior lah.. 

First tu pasal planning gi cuti2 Borneo... last month dah melawat Kundasang-Ranau.. which is a nice place to go.. I do really have good n quality 2 days 1 nite time with  my ex-schoolmates.. sangat2 happy.. but then that's just to cover-up my sad feeling je pun.. still gotta keep smiling oso kan..

SO.. since plan banyak yg tak jadi so budget yg tuk gi melancong tu tepaksa di'lencong'kan saja tuk pegi beli kasut baru.. sah2 lepas nie sure ada org marah tiap2 bulan beli kasut pastu lepas seminggu jual semula sbab dah bosan... baik atuk.. atuk jgn marah ok.. kali nie beli kasut takkan jual semula... yg nie perlu nie.. **perlu ke? yer perlu!!

 Walaupun xbrapa minat sangat ngan Adidas tapi this lately design Adidas lebih mengiurkan dari Nike.. Actualy JR nie Nike fatix fanz..

Ni kasut tuk jalan2... actualy ada dua color.. putih ngan hitam.. haritu rasa tamak sangat sbab rasa mcm nak angkat dua2 skali ngan satu kasut sukan.. argh... tapi tak jadik bila teringatkan bila org tu bebel kata balik2 beli kasut... heh! xpe.. sib baik chumel.. :)

Franz ni sapa ntah.. like i care gitew... haha..

 Ni ler kasut sukan tu... 
1st  JR beli kasut ni sbab minat color biru.. sangat2 minat ok... 
Fevret color semenjak dulu kala...
2nd sbab dia simple aje n 3 stripes tu timbul ngan color matching yg sangat baik.. 
biru + black + white = jr yg hensem
(jeles lah tu.. har har har)

 
 Angkut 2 skali... jgn ah marah k.. tak kisah ah... plan jalan2 tak jadi kan so elok juga puaskan hati daripada memikirkan org yg sibuk n nampak mcm 'jarang' ada masa untuk JR. Sah2 pakat tanak layan JR dah.. JR tau tapi xpelah... xbagitau pun tetap jelas nampak... 
Apapun I wanna say thanks to Pg Rizal for the advice.
Which is memang buat JR ingat slalu ayat dia tu..

"We're man.. and we're survivor"

Simple aje ayat tapi sure bring a huge messages for me n for those out there yg slalu rasa being abandon atau pun x diambil kisah.. 
Xyah lah ckap lebih.. kang ada yg bebel kata emo lah apelah..


 
Xsabar nak tunggu Borneo International Marathon tu...
Sbab Abg Heri Otai n Abg Arel nak turun KK lagi.. haha...
Nak jugak jumpa ngan org2 glamour nie.. haha..


The rest is just goin' fine. I had my good time with my sports and my family oso..





D'Masiv - Rindu Setengah Mati



LIFE JOURNAL #77 : MARCH : BORNEO HOLIDAY!


Ni plak antara masa2 JR tengah holiday ngan ex-classmate JR dulu. 
Memang happening lah masa nie.. yolah apa tak nyer.. asyik jalan aje keje kitorang.. 
dan yang paling penting holiday ni betul2 dapat mengubat kedukaan n kerinduan JR...
Last month kalo tak silap...


 Kiram's Village, (Mesilau Highland, Kundasang-Ranau)

 Mesilau Nature Resort, Kundasang-Ranau

 Mesilau Nature Resort, Kundasang-Ranau

Kiram's Village (Highland, Kundasang-Ranau)

Mesilau Nature Resort (Kundasang-Ranau)

 Mesilau Nature Resort (Kundasang-Ranau)

 Mesilau Nature Resort (Kundasang-Ranau)

 Canopy Walk (Poring, Ranau)

 Canopy Walk (Poring, Ranau)


 Canopy Walk (Poring, Ranau)

   Kiram's Village (Highland, Kundasang-Ranau)



 Desa Cattle (Mesilau Highland, Kundasang-Ranau)

Kiram's Village (Highland, Kundasang-Ranau)

 Kiram's Village (Highland, Kundasang-Ranau)

 Kiram's Village (Highland, Kundasang-Ranau)

 Desa Cattle Sdn Bhd. (Mesilau Highland, Kundasang-Ranau)

  Desa Cattle Sdn Bhd. (Mesilau Highland, Kundasang-Ranau)
 
  Desa Cattle Sdn Bhd. (Mesilau Highland, Kundasang-Ranau)


Kiram's Village (Mesilau Highland, Kundasang-Ranau)


Aku saja ikut member pegi trips cuti2 Borneo nie since aku betul2 perlukan masa tuk menbersihkan segala sesuatu yg membelengu pale otak pada masa tu...
Semua perasaan ada pada masa tu.. Keadaannya cuma Tuhan yang tahu..
Apapun aku still happy ngan peluang yang ada..
Thanks for everything..
Thanks!


Precious Time!

Monday, April 4, 2011

SPECIAL POST : SAM aka. HEATH LEDGER MALAYSIA!!! CONGRAT!!!


Serius gua happy der.. tak kisahlah walaupun sekadar fanatik fanz kan..  First dia menang award yg pertama tu, meremang plak tetiber bulu tangan n ketiak aku tengok.. since aku fanz gak kat dia.... Apatah lagi bila dia menang Grand Prize!! Lakonan dia smua mantap... Saja jelah nak tanya nie.. Ada ke lakonan dia yang tak menjadi?? Cuba mai habaq skit... xda kan... So, begitulah rasanya bila aku nie yg sorang fanatik fanz dia dan tengok plak dia dapat award... aku terperasan sekejap n terasa mcm aku plak yg naik pentas ambik award... puii!!!  



CUBE TENGOK ORG LIKE GROUP DIA!!
SETIAP 5 SAAT TUUUUU!!!!!!

Biasalah mcm nie kat malaysia... wartawan gosip panas memanjang... bila nama dah naik baru nak terhegeh2 nak interprem... sure lepas nie ada lah cite2 panas pasal SAM... Apapun aku tau SAM nie jenis x kisah ckap2 mengarut n busuk dengki mendengki nie.. sbab aku rasa aku pun punya perangai yg sama... ala2 buat tak kisah camtu.. 

Tapi ku serius memang suka lah lakonan dia.. dia mengingatkan aku ngan sorang aktor popular kegilaan aku.. bukan Johnny Depp.. sbab aku minat jugak Johnny Deff.. sbab aku suka aktor yg ada karisma dalam lakonan2 yg berupa ala2 sengal... yer mcm Johnny Depp.. Tapi yg paling aku rasa ada kesamaan Sam ni ialah ngan HEATH LEDGER!!! Yang ni takyah cite lah... HEATH LEDGER sangat2 masyur dalam dunia aku.. lakonan mantap n bersahaja... sebijik der mcm Sam... Smua DVD movie Sam aku ada... tapi sorry lah der aku cuma fanatik fanz yg papakedana skit... Agak susah kuar bajet mahal2... DVD gelap aje aku beli... Sorry yer... tapi still aku fanz jugak laa... **eleh biasa lah tu.. asal ada collection DVD dia dah lah... hahaha...

So ngan nie aku sendiri tabalkan dan istiharkan bahawa...

Shaheizy Sam Samad 

adalah sama taraf n sama terbaik  ngan 

Heath Ledger!!

Korang kenal ke Heath Ledger??? Tak kenal... actualy mendiang dah dia nie.. tapi lakonan sama mantap ah ngan SAM.. sempoi aje...
Apapun.. Tahniah der.. aku janji aku nak jadi org pertama masuk panggung tengok KONGSI bila nanti release nanti.... hehe...


SAM aka. HEATH LEDGER MALAYSIA BOLEH!

 

 

Lu terbaek lah der...





Sunday, April 3, 2011

LIFE JOURNAL #76 : HATI AKU PANAS!

 I started my day early this morning.. its all started fine.
Parent was gone early in the morning to visit my sister cemetery.
And I dont have anything to do pun so I just helped my sister boil some water..
pakai dapur arang kayu api je... nak jimat gas... haha..
the kettle  rosak plak pepagi hari ... 
and after that I continue with my lunch..
and its online time.. 
my heart was burning like hell when i saw this stupid little hinggusan dropped some comments at my blogpost n FB status...
Frankly speaking, JR tak kenal pun budak hero nie...
Tpi apsal dia nak cari pasal pun tak pasti...
skolah dia dekat je.. nak gerak gi sana takda masalah..
Kang ada masa lapang aku pegi.. 
Nak tau jugak apa lah sangat yg dia tak puas hati tu....
tapi sebelum tu JR nak bagi peluang dia kalo nak ckap secara in person..
manalah tau dia nak hantar inbox ke.. 
ntah apelah yg dia tak puas hati sangat nie...
JR tak heran ngan hal budak2 nie tapi...
APA MASALAHNYA???
sampai blogpost pasal akak JR yg dah lama takda pun dia post mcm tu...
HATI PANAS DER!!!!
HATI PANAS!!!
arghh tak kisah... nak pegi skolah budak tu...

kalo tak puas hati jumpa cikgu dia skali....
berani buat berani tanggung..
nak jadi hero sangat kan...

Tuk budak hero,
Kalo ko baca aku bagi ko pilihan...
1) sent kat inbox FB aku apa yg ko tak puas hati padahal kita tak penah jumpa dan kenal...
2) atau aku datang sendiri cari ko kat skolah ko

ko pandai2lah buat pilihan... 
ko nak bawa satu kampung pegi skolah ko aku tak kisah...
LANGSUNG aku tak takut!!
Ko ingat... aku tunggu.. ko senyap aku datang jumpa ko...
pandai2 lah ko susun dialog.. jgn senyap plak kalo aku jumpa ko nanti...


Kat bawah nie gambar yg buat darah aku mengelegak hampir2 ke tahap 100 darjah celcius...
tapi biasalah kalo budak2 nie.. .kita bagi dia peluang tunjuk hero dulu...

FUCK YOU??? Hebat ko yer... hebat.. **salute spring kat ko... Kat FB berani lah ko buat...





Hati panas, sikit lah... kasi chance!!!

Saturday, April 2, 2011

LIFE JOURNAL #75 : 4TH APRIL.. ITS NOT AN APRIL FOOL FOR ME


 Ini gambar akak masa last day JR kenal dia disisi... 
akak dah lama takda.. 
JR sangat2 rindu kat akak...
setiap 4 April...
tarikh itu bukan lah satu hari lawak buat JR...
tetapi 4 April...
adalah hari dimana akak tinggalkan kami sekeluarga...
dah 13 tahun dah...
harap akak baik2 saja disana...
JR rindu kat akak...
sangat2...




Dengarkan aku, kumerindukanmu~~~