cover pic

Sunday, February 13, 2011

LIFE JOURNAL #56 - 146706

          
          Tak banyak yang terjadi ngan JR kebelakangan nie... Kesibukan buat JR kurang gemar untuk meneruskan blog ini... tapi hati ini ingin memberikan penghargaan kepadanya. Atas respon yang dia pernah berikan kepada JR. JR sibuk dengan kerja... terpaksa struggle kerja extra hour untuk sesuatu yang JR nak ... tapi kali ni tanak lah ckap yg JR buat ni sia2... asalkan JR buat ikhlas dengan apa yg terbuku dihati... JR tau sememangnya sukar keadaan untuk memilikinya kini... dia punya masa lampau dan semakin JR ingin tahu dan semakin itu juga JR merasa cemburu... tapi takpelah sbab sememangnya JR tidak boleh halang perasaan dia terhadap sesiapa sekalipun.. jadi ada baiknya JR buat apa yang JR rasa baik untuk JR dan tidak menganggu privasy dia... Merindu itu memang sesuatu yang menyakitkan.. sangat2 menyakitkan. Jadi kalo itu tidak terjadi pada JR maknanya dia bukan siapa2 dalam hati JR. Tak rindu tak suka, kalo tak suka sure lah tak sayang. Jujur dan ikhlas dari hati JR ckap yang tiap masa JR tak penah lepas pikirkan dia.. selalu mengharapkan yang terbaik untuk dia. Moga2 dia sehat sahaja.

         Pernah terlintas dalam hati... dan pernah memohon didalam doa supaya diulangkan semula masa sebelum JR mengenalnya... Jadi tidaklah JR terluka parah sebegini merindu, menyayang dan mencintainya. Tapi kadang2 kita harus akur dengan keadaan, kasih sayang tidak semestinya memiliki.. Berasa bahagia sudah memadai. Kehidupan harus tidak perlu ada paksaan. Keikhlasan dalam perhubungan itu harus diutamakan.. JR dah cuba yang terbaik dan yang termampu JR untuk dia. Pernah sekali JR cuba kuatkan diri tuk melupakannya.. tapi JR gagal.. kerna dia bukan org lain bagi JR... dia sangat2 istimewa... dia memberi impak besar dalam kehidupan JR... melihat gambar2nya buatkan JR sedih. Berharap hati ini tidak mati menangisi.. jauh terpikir di sudut hati.. bagaimana jika suatu hari nanti..
Bila keadaan tidak lagi jadi seperti yang JR harapkan.. bila dia sudah tidak mau mengenal JR.

        Dan disini JR berharap... supaya dia sehat2 sahaja tak kira dimana dia berada.. JR tau dia seorang yg tabah, sabar serta tegas.. pernah JR tersentak bila dia bersuara lantang... biasalah tu.. bila org dah sayang, benda kecik pun boleh buat org makan hati... tapi tak kisahlah.. tu smua salah JR jugak... mungkin JR datang dalam keadaan yg terlalu mendesak dia.. 

        Jadi JR ingin memgucapkan terima kasih kepada dia.. untuk masa2 yang pernah ada... dan setiap saat yang dia sanggup luangkan untuk JR... JR sangat2 berterima kasih  kepadanya... Begitu juga dengan memberi peluang kepada JR tuk menyintai dan menyayanginya... Thanks.Merindukanmu,