cover pic

Friday, February 25, 2011

LIFE JOURNAL #67 : SI ''ANONYMOUS'' YANG TERUJA


                Malas nak crita panjang2 so sya direct to the point je. Post ni memang tak lain untuk kau (anonymous). Melihat dari komen2 kamu yang sebelumnya, jelas menampakkan bertapa riaknya kamu akan kebenaran yang sudah ada didepan mata. Persoalan sengaja kau tujukan walau sudah jelas. Tapi kamu lupa akan hal2 lain yang perlu kamu pikirkan. Kadang kala benda yang nyata itu ada sebab tersembunyinya dan tidak sama seperti pada kelihatannya. Tapi memandangkan keriakkan kamu mengambil ringan benda ini membuatkan aku rasa mcm tengah berkomunikasi dengan budak2. Kamu lupa akan kesan dan akibat kepada tindakan kamu. Mungkin ia tidak memberi apa2 kepada diri kamu. Tetapi ia hanya akan memburukkan lagi keadaan. Adakah 146706 menghantar kamu untuk menjadi pengantara bagi dirinya?? Tentu tidak sama sekali.

               Disini saya mengutuskan kata damai memandangkan kamu mengelar saya penakut walaupun pada dasarnya saya harus memikirkan tentang 'sebab' dan 'akibat' yang perlu saya tanggung kesan daripada tindakan kamu. Ingat, tindakan kamu yang demikian tidak akan membantu sama sekali melainkan menambah keruh lagi keadaan rumahtangga mereka sekiranya sya juga mengambil jalan ego yg sama seperti kamu. Ada baiknya perbualan secara baik dan bijaksana dilakukan. 


1) Saya bukan penakut cuma kamu tu yang beria2 menunjukkan keterujaan kamu. Harap  kamu sihat2 saja dan tidak mempunyai sebarang masalah.
2) Please. I'm not your 'Dear'.
3) Sya memang suka terima hakikat. Jadi secret admire. Bukan jadi stalker mcm kamu.


                Dengan itu disini saya akan mewakilkan diri untuk memberi maklumat terperinci tentang apa yang kamu ingin tahu. Memandangkan kamu lebih selesa menyembunyikan identiti, jadi sya terpaksa memilih jalan terbaik dengan menyertakan email saya kepada kamu bagi memudahkan penyampaian secara terus mesej2 yang perlu, sesuai mengikut keinginan kamu. Tapi satu pesan saya, berhenti berlagak. Since kamu nie berlagak hebat, kenapa tidak kamu guna akaun sendiri untuk add saya kat FB? Berhenti jadi kaki skodeng. Tunjuk muka yang berlagak kata org penakut tu. Kalo tak berani just hantarkan saja persoalan2 ke email ini.  

mcrgutz_snave@yahoo.com


                Untuk Ash, I really appreciate what u've thought me for what shud I do and what shud I'm not. Yeah, its not a time to be running and leave the guts behind. I wish to stand. Dun care in wat way but i'll go for the one with the lower risk. Being a stalker is very painful. I rather be a secret admire as long as it stay in a safe zone. Hugs!Jgn lagak lebih, tapi sembunyi2.